Kajsija

Novosadska rodna

Vreme zrenja: druga dekada jula, u ravničarkism krajevima u pojedinim godinama i početak treće dekade

Plod: Plod je krupan, okruglog oblika sa prosečnom masom .između 70-80 g. Boja pokožice svetlo-narandzasta prekrivena  svetlo crvenom dopunskom bojom na 30-40% površine ploda. Meso je sočno, slatko-nakiselog ukusa i izražene arome. Sadržaj suvih materija je oko 15%. Koštica se lako odvaja od mesa a jezgra je slatka.


Novosadska kasnocvetna

Vreme zrenja: prva dekada jula.

Plod: Srednje krupan do krupan sa prosečnom masom ploda oko 60 g. Plod je jajastog oblika sa zašiljenim vrhom. Pokožica je  svetlonarandžasta sa malo rumenila, najčešće u vidu tačkica na osunčanoj strani (15%). Meso je svetlonarandzasto, čvrsto, sočno, slatko-nakiselo ali osvežavajuće sa srednje izraženom aromom. Koštica se lako odvaja od mesa a jezgra je slatka. Prosečan sadržaj suvih materija 14%.


NS-6

Vreme zrenja: druga dekada jula.

Plod: Vrlo krupan, prosečna masa ploda oko 80g, okruglog oblika i malo spljošten sa strane. Osnovna boja ploda je svetlonarandžasta, sa obilnim crvenilom na sunčanoj strani (oko 30%).

Meso je svetlonarandžasto, čvrsto, sočno, aromatično, vrlo ukusno i lako se odvaja od koštice. Prosečan sadržaj suvih materija 16%.


NS-4

Vreme zrenje: druga dekada jula.

Plod: Vrlo krupan, okruglasto ovalnog oblika a masa ploda se u proseku kreće od 75-85g.

Osnovna boja pokožice je  narandžasta, 30-60% povšine ploda pokriveno je crvenom bojom što ga čini izuzetno atraktivnim.

Meso je, sočno, osvežavajuće, blago nakiselo, vrlo ukusno i lako se odvaja od koštice.

Prosečan sadržaj suvih materija 16%.

Vrsta odloga Klon Jedno okce Tri okca ( pelcer)
KAJSIJA Novosadska kasnocvetna 9,00 25,00
Novosadska rodna 9,00 25,00
NS-4 9,00 25,00
NS-6 9,00 25,00