Višnja

Облачинска вишња

Време сазревања: Друга половина јуна

Особине биљке: Стабло је слабе до средње бујности, округласте круне. Гаји се на сопственом корену и погодна је за густу садњу. Рано пророди, редовне је и обилне родности. Цвета средње рано и самооплодна је сорта.

Особине плода: Плод је ситан до средње крупан (2,5 до 4 г), округластог облика и тамноцрвене боје. Месо плода је сочно, киселкастог укуса и пријатне ароме.

Општа оцена: Широко распрострањена сорта вишње, квалитетног плода погодног за свежу потрошњу и разне видове прераде. Релативно је отпорна на ниске темепратуре и сушу.


Ујфехерти фуртош (Újfehértói fürtös)

Време сазревања: Крај јуна/почетак јула

Особине биљке: Стабло је средње бујно до бујно, широко пирамидалне круне. Цвета касно и делимично је самооплодна.

Особине плода: Плод је врло крупан (7 г), округласто – спљоштеног облика и тамноцрвене боје. Мезокрп плода је тамноцрвен, чврст, сочан, слатко – накисео.

Општа оцена: Сорта атрактивног и квалитетног плода погодна за механизовану бербу, стону потрошњу и разне видове прераде.


Шумадинка

Време сазревања: Почетком јула

Особине биљке: Стабло је слабе до средње бујности, округласте и разгранате круне, погодно за густу садњу. Рано пророди, редовне је и обилне родности. Цвета средње рано и самооплодна је сорта.

Особине плода: Плод је врло крупан (7 г), округластог облика, тамноцрвене боје. Месо плода је сочно, кисело и ароматично.

Општа оцена: Позна сорта вишње погодне за свежу потрошњу и разне видове прераде. Због велике родности склона је огољавању грана због чега је неопходно редовно резати.


Voćna vrsta OPIS Neto cena     PDV 10% UKUPNO dinara
Višnja Sertifikovana kategorija 272,72 27,28 300,00